1. Αρχική
  2. Blog
  3. Μη κατηγοριοποιημένο

Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου ξεκινάει η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τον GR.EC.A.

Ηλεκτρονικού Εμπορίου
Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A., διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Φέτος, η εβδομάδα εορτασμού θα διαρκέσει από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου έως την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να “βιώσει” την online αγοραστική εμπειρία.
Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου πραγματοποιείται στα πρότυπα του Αμερικανικού Cyber Monday, ενώ πολλές ακόμα χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Αυστραλία κ.α. οργανώνουν αντίστοιχες ημέρες. Στην εορταστική αυτή περίοδο αυξάνει σημαντικά ο online B2C τζίρος, ενώ παράλληλα σηματοδοτείται η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών.
Την προηγούμενη χρονιά, η αποδοχή από τους Έλληνες online καταναλωτές ήταν άκρως θετική και αυξημένη σε σχέση με την αρχική Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 59% σε σχέση με την αντίστοιχη Εβδομάδα του 2013 (42%), ενώ υπήρξαν και ηλεκτρονικά καταστήματα που δήλωσαν αύξηση πωλήσεων άνω του 200% (100% ήταν αντίστοιχα το 2013).
Η ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους online καταναλωτές, καθώς και τα θεαματικά αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου καθιερώνεται πλέον ως θεσμός. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι αφενός η προτροπή του καταναλωτικού κοινού να ψωνίσει διαδικτυακά και αφετέρου η εκπαίδευση και ενημέρωσή του στη διαδικασία της online αγοράς και των πλεονεκτημάτων που αυτή έχει. Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτεία στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία του GR.EC.A., με το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού να θέτει κάθε χρόνο την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου υπό την αιγίδα του.
Ο GR.EC.A. προσκαλεί όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα (είτε είναι μέλη του είτε όχι), αλλά και συνεργαζόμενες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες προς αυτά, να δηλώσουν έμπρακτα τη συμμετοχή τους στην εορταστική Εβδομάδα, παρέχοντας αξιόλογες προσφορές προς τους καταναλωτές.
Δηλώστε συμμετοχή, καθώς και τις προσφορές σας εδώ.

πηγή: greekecommerce.gr
George Tampakas

Ο συγγραφέας

George Tampakas

Ιδρυτής της Internet Wizards, σύμβουλος marketing. Βοηθά επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες να αυξήσουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους, με websites που αποδίδουν, direct response marketing και, πλέον, AI.

Newsletter

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες.

Ένα email την εβδομάδα, το πολύ. Στρατηγικές, case studies και ό,τι νέο βγάζουμε σε AI. Διαγραφή με ένα click, όποτε θέλεις.

Έγινε. Έλεγξε το email σου για την επιβεβαίωση.