George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

Ready2Hire: Το ελληνικό Linkedin αποκλειστικά για τους χώρους της εστίασης και της φιλοξενίας

Για τους περισσότερους, το να ξεκινά κανείς τη δική του επιχειρηματική προσπάθεια, μέσα σε ένα τόσο αρνητικό και ασταθές περιβάλλον μοιάζει με τρέλα. Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη, όσων πιστεύουν πως η κρίση γεννάει ευκαιρίες.
Ο Francois Robbrecht και ο Λευτέρης Καχραμάνης είναι δύο νέοι που αποφάσισαν να το τολμήσουν με γνώμονα τον βασικότερο κανόνα δημιουργίας μιας startup που είναι η επίλυση ενός υπαρκτού προβλήματος της αγοράς. Δημιούργησαν λοιπόν το που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει από τη μία το τεράστιο ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας και από την άλλη τη δυσκολία αποτελεσματικής στελέχωσης των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης που αποτελούν εναν από τους σημαντικότερους κλάδους στήριξης της ελληνικής οικονομίας στις μέρες μας.
Το είναι μία πλατφόρμα εύρεσης εργαζομένων αποκλειστικά για τους χώρους της εστίασης, των καφέ-μπαρ και των ξενοδοχείων-καταλυμάτων. Αυτή η εξειδίκευση είναι και ένα απο τα στοιχεία που το κάνει καινοτόμο. Εστιατόρια, καφέ-μπαρ, ξενοδοχεία, καταλύματα, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, εταιρείες catering και πολλές ακόμα επιχειρήσεις μπορούν μέσα από το Ready2Hire να αναζητήσουν σερβιτόρους, μάγειρες, διανομείς, Dj’s, baristas, barmen, μαιτρ, υπέυθυνους, ρεσεψιονίστ, hotel managers, καθαρίστριες, αρτοποιούς, ζαχαροπλάστες και δεκάδες ακόμα επαγγελματικές ειδικότητες που απασχολούνται στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο.
Από την πλευρά εκείνων που αναζητούν εργασία η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή καιγρήγορη. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εγγραφούν στην πλατφόρμα και να συμπληρώσουν με προσοχή το επαγγελματικό τους προφίλ. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα πεδία μπορούν, να χρησιμοποιήσουν μια καθαρή και επαγγελματική φωτογραφία και να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο ημερολόγιο διαθεσιμότητας. Ένα πλήρες προφίλ έχει σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί από κάποιον εργοδότη. Δικαίωμα εγγραφής έχει ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να εργαστεί σε κάποια από τις επιχειρήσεις του χώρου, με ή χωρις προυπηρεσία και βιογραφικό, για part-time, full-time ή εποχιακή απασχόληση, με μοναδικό εφόδιο την επιθυμία του για εργασία. Είναι χαρακτηριστικό το ότι ήδη υπάρχουν εγγραφές απο ηλικίες 18 εως και 65 ετών από όλα τα μέρη της Ελλάδος.
Από την πλευρά του εργοδότη η εγγραφή είναι ακόμα πιο απλή για να μπορεί άμεσα να περάσει στην διαδικασία αναζήτησης προσωπικού.Ένα απο τα βασικά στοιχεία που κάνουν την πλατφόρμα να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα μεγάλης παραμετροποίησης αυτής τηςαναζήτησης με την χρήση πολλαπλών φίλτρων-επιλογων έτσι ώστε τα πιθανά αποτελέσματα εργαζομένων να ταιριάζουν απόλυτα με τις ανάγκες της επιχείρησης του. Εφόσον επιλέξει εργαζόμενο το μόνο που έχει να κάνει είναι να του στείλει ένα αίτημα επικοινωνίας. Μέχρι στιγμής είναι αρκετά θερμή η ανταπόκριση των επιχειρήσεων στο εγχείρημα. Λόγω εποχικότητας εγγράφονται πολλοί εργοδότες απο τουριστικούς και νησιωτικούς προορισμούς που επείγονται να στελεχώσουν τα μαγαζιά τους πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά και νεοσύστατες επιχειρήσεις που δυσκολεύονται στην αρχική μαζική εύρεση προσωπικού.
Η εν λόγω startup έχει μόλις 3 μήνες λειτουργίας και η μέχρι τώρα εικόνα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική μιας και αριθμεί 1500 εγγεγραμμένους χρήστες, γεγονός που φανερώνει την ανάγκη που υπάρχει για άμεση εύρεση εργασίας. Την ίδια στιγμή 50 περίπου επιχειρήσεις έχουν στείλει αιτήματα επικοινωνίας σε εργαζόμενους και ήδη υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βρει εργασία μέσα από την πλατφόρμα, κάτι που κάνει τους ιδρυτές ιδιαίτερα περήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον του Ready2Hire.
Στα άμεσα πλάνα είναι η συνεχής εξέλιξη της λειτουργίας, των δυνατοτήτων και των προσφερόμενων υπηρεσιών της πλατφόρμας. Έχει ήδη ξεκινήσει το Blog του Ready2Hire με κείμενα σχετικά με όλες τις πτυχές του κλάδου HO.RE.CA, ενώ μόλις πρόσφατα προστέθηκε η λειτουργία ειδοποίησης με SMS και του εργαζόμενου και του εργοδότη για μεγαλύτερη αμεσότητα στην επικοινωνία καθώς και η κατάταξη των προφίλ των εργαζομένων με βάση το ρυθμό ανταπόκρισής τους σε πιθανά αιτήματα. Παράλληλα, οι δύο νέοι προχωράνε σε συνεργασίες και στην υλοποίηση πολλών ακόμα καινοτόμων ιδέων.
Στόχος του είναι να παγιωθεί ως το κατ’ εξοχήν εργαλείο στα χέρια των εργοδοτών για άμεση εύρεση του κατάλληλου προσωπικού αλλά και να αποτελέσει το βασικό μέσο ευρέσεως εργασίας των επαγγελματιών του κλάδου της HO.RE.CA.

epixeiro.gr

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.