George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

ΓΝΩΜΕΣ: Επενδύοντας σε σένα αυξάνεις τις πωλήσεις σου!

Του Θωμά Σλάμαρη |

Αλήθεια πόσο σημασία έχει στη δουλειά ενός πωλητή ή εμπόρου ή ελεύθερου επαγγελματία να μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα; Ποιος είναι το σημαντικότερο στέλεχος που έχετε στην επιχείρησή σας; Πώς μπορεί κάποιος να αυξήσει τις πωλήσεις του κάνοντας συνεχώς τις ίδιες κινήσεις;

Από όλες αυτές τις ερωτήσεις αλλά και από πάρα πολλές άλλες που κατά καιρούς κάνω στον εαυτό μου, το συμπέρασμα είναι προφανές. Δεν μπορείς να περιμένεις αύξηση των πωλήσεών σου ή βελτίωση της ποιότητας των αποτελεσμάτων σου αν δεν μάθεις πώς να κάνεις διαφορετικά τη δουλειά σου. Επίσης, πρέπει να επενδύεις στο σημαντικότερο στέλεχος που έχεις στην επιχείρηση, τον εαυτό σου.

Η καθημερινή, ναι καθημερινή, εκπαίδευση είναι απολύτως σημαντική. Σου προτείνω να αφιερώνεις 30 λεπτά κάθε μέρα για να μαθαίνεις κάτι νέο πάνω στη δουλειά. Μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο ή κάποιο άρθρο από επαγγελματικό περιοδικό (όχι κουτσομπολιά και ειδήσεις) ή να έχεις στο κινητό σου κάποιο ηχητικό βιβλίο (audio book) και να το ακούς ενώ οδηγείς ή στο μετρό. Ό,τι και αν κάνεις που θα σου δώσει νέες ιδέες ή νέους τρόπους εφαρμογής παλαιών ιδεών, είναι καλό. Ίσως χρειαστεί να το διαβάσεις μερικές φορές μέχρι να το καταλάβεις. Δεν πειράζει. Αρκεί να το κάνεις.

Επίσης, μπορείς να παρακολουθείς τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο κάποια σεμινάρια που να είναι σχετικά με τη δουλειά σου. Μπορεί κάποιος να πει πως το λέω γιατί είμαι και εγώ στην εκπαίδευση και έχω συμφέρον αλλά αυτό δεν σημαίνει πως π.χ. ο γιατρός δεν πρέπει να μιλά για καλή υγεία και πρόληψη, ο δικηγόρος για τήρηση των νόμων ή ο υδραυλικός για συντήρηση των σωληνώσεων. Ο επαγγελματίας που αναπτύσσει μια δυναμική πωλησιακή προσωπικότητα αναγνωρίζει την αξία της εκπαίδευσης και συνεχούς αυτοβελτίωσης και επιζητά ευκαιρίες για μόρφωση. Το ίδιο ισχύει για κάθε καλό πωλητή, επιχειρηματία ή στέλεχος επιχειρήσεων.

Ένας χρυσός κανόνας είναι πως πρέπει να επενδύεις 5% του ετήσιου εισοδήματος σου στην εκπαίδευση με όλες τις μορφές της. Είναι μια αληθινή επένδυση στον εαυτό σου, δηλαδή στον καλύτερο πωλητή σου, στον καλύτερο διευθυντή σου, στον καλύτερο συνεργάτη σου. Δεν το αξίζει;

Και αν τελικά αυτός ο συνεργάτης σου (δηλαδή ο εαυτός σου) γίνει καλύτερος δεν θα σου επιστρέψει την επένδυση που κάνεις πολλαπλάσια; Σίγουρα ναι.

Μάλιστα ο Brian Tracy, ένας κορυφαίος δάσκαλος των πωλήσεων αναφέρει πως όσα περισσότερα επενδύεις στην εκπαίδευση, τόσα περισσότερα σου επιστρέφουν με τη μορφή αύξησης των εσόδων σου. Είναι πάρα πολύ απλό και πάρα πολύ λογικό πως να βοηθήσεις τον εαυτό σου να γίνει καλύτερος και αποδοτικότερος, τότε και αυτός θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερα και θα έχει αυξημένα αποτελέσματα.

Μην χάνεις χρόνο λοιπόν. Υποστήριξε τον εαυτό σου, αύξησε την αυτοπεποίθηση σου, εφάρμοσε νέες λύσεις στη δουλειά σου, σπάσε την μονοτονία, δώσε δύναμη στους γύρω σου, πρόσφερε στους πελάτες σου περισσότερα (για να αναφέρω μερικά από τα καλά της εκπαίδευσης) και δημιούργησε τη καριέρα που σου αξίζει.

πηγή: epixeiro.gr

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.