George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

10 λόγοι που αποδεικνύουν οτι η εργασία από απόσταση βοηθάει εργαζομένους και επιχειρήσεις

Πρόσφατη έκθεση της Regus έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το 50% των εργαζομένων παγκοσμίως ήδη δουλεύει εκτός γραφείου κατά μέσο όρο 2,5 ημέρες την εβδομάδα. Πολλά είναι τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η ευέλικτη εργασία τείνει να γίνει ο κανόνας. Η εταιρία Citrix, σε δική της αναφορά, προβλέπει ότι το 2020 το ποσοστό των εταιρειών που θα προσφέρουν εργασία απο απόσταση θα φθάσει το 89%[1], ενώ μια σχετική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Vodafone δείχνει ότι το 86% των πολυεθνικών εταιρειών θέτει την εφαρμογή της ευέλικτης τηλεργασίας ως θέμα μέτριας ή υψηλής προτεραιότητας.[2]

Ας δούμε λοιπόν 10 λόγους που αποδεικνύουν οτι η εργασία απο απόσταση βοηθάει εργαζομένους και επιχειρήσεις, διαταράσσοντας το παραδοσιακό ωράριο 9.00πμ – 5.00 μμ. στο γραφείο :

1. Λιγότερο άγχος για όσους εργάζονται εκτός γραφείου

Πρόσφατη έκθεση της FlexJobs, αναφέρει ότι το 91% των ερωτηθέντων εργαζομένων απάντησε ότι η εργασία από απόσταση τους βοηθάει να φροντίζουν περισσότερο τον εαυτό τους, ενώ το 90% δηλώνει ότι με αυτόν τον τρόπο εργασίας θα μειωνόταν τα επίπεδα του άγχους που έχουν σήμερα.

2. Ποικιλία επιλογών

Το να μπορεί κανείς να επιλέγει είναι πολύ σημαντικό. Γιατί θα πρέπει εργαζόμαστε με έναν καθορισμένο τρόπο; Μέσω της εργασίας από απόσταση μπορείς να ρυθμίσεις τις δυνάμεις και το πρόγραμμα σου και να αποφύγεις την υπερκόπωση κερδίζοντας χρόνο για αυτά που πραγματικά θες να κάνεις.


3. Γλυτώνουμε χρόνο από την μετακίνηση προς και απο την δουλειά

Γιατί να ξοδεύεις τόσο χρόνο προς και απο την δουλειά όταν μπορείς να το αποφύγεις; Έρευνες αποδεικνύουν πως εκείνοι που μένουν κοντά στον τόπο εργασίας τους ή εργάζονται από απόσταση έχουν λιγότερο άγχος και είναι περισσότερο ευτυχισμένοι.

4. Οι εξ’ αποστάσεως χώροι είναι καλύτεροι από το γραφείο

Πολλοί συνεργατικοί χώροι ή business lounges έχουν καλύτερο περιβάλλον από ότι τα περισσότερα γραφεία. «Η ευέλικτη εργασία δεν είναι μόνο εργασία από το σπίτι – θα μπορούσε να είναι κάπου κοντά στο σπίτι μας, ένας χώρος με καλύτερες υποδομές» λέει η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια.

5. Η επιχείρηση γλυτώνει χώρο που υποχρησιμοποιείται

Ένα από τα πιο χειροπιαστά πλεονεκτήματα για τις εταιρίες είναι η μείωση του υποχρησιμοποιούμενου χώρου γραφείων. Τα χρήματα που ξοδεύουν οι επιχειρήσεις σε ακριβά ενοίκια και υπο-απασχολούμενους χώρους θα μπορούσαν να διατεθούν σε πιο αναπτυξιακές ενέργειες.

6. Η ευέλικτη εργασία δημιουργεί ευέλικτες επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις προσανατολίζονται όλο και περισσότερο προς την ευέλικτη εργασία προκειμένου να δημιουργήσουν οργανισμούς που θα μπορούν να προσαρμόζονται στις συνεχείς αλλαγές της αγοράς με το να επεκτείνονται ή να μικραίνουν ανάλογα με την κατάσταση της αγοράς.

7. Μείωση των πάγιων εξόδων

Μέσα στην οικονομική κρίση το να μπορεί κανείς να μειώσει τα πάγια έξοδα του είναι πολύ σημαντικό. Με το να επιτρέπει μια επιχείρηση την εργασία από απόσταση, δεν χρειάζεται να μισθώνει τόσο μεγάλα γραφεία.

8. Οι εξ’ αποστάσεως εργαζόμενοι είναι καλύτερα δικτυωμένοι

Με την επικράτηση των smartphones και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δε χρειάζεται να βρισκόμαστε δίπλα σε κάποιον για να επικοινωνούμε αποτελεσματικά. Ακόμα και οι νέες τάσεις στην εργασία, όπως η εξ αποστάσεως διαχείριση, η διαχείριση έργων μέσω της τεχνολογίας cloud, η τηλεδιάσκεψη και η εργασία με τις προσωπικές συσκευές των εργαζόμενων (smartphones, laptops κλπ) ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της εξ’ αποστάσεως εργασίας.

9. Οι εργαζόμενοι εξ’ αποστάσεως δημιουργούν πιο ισχυρό δεσμό με τη δουλειά τους

Όταν απαντάμε σε mail εκτός του παραδοσιακού ωραρίου εργασίας, βιώνουμε μια εμπειρία «πέρα από τα εργασιακά πλαίσια» και αισθανόμαστε έναν διαφορετικό δεσμό με τη δουλειά μας.


10. Οι νέοι, ευέλικτοι χώροι εργασίας δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

Η ευέλικτη εργασία είναι ένα παράγοντας κλειδί για να συνεχίσουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι να προσφέρουν στην οικονομία και να παρατείνουν την καριέρα τους.


Λίγα λόγια για την REGUS

Η Regus είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή χώρων εργασίας με πελάτες που περιλαμβάνουν κάποιους από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, ιδιώτες και εταιρίες με τζίρο πολλών εκατομμυρίων.

Το δίκτυό της περιλαμβάνει 2.600 τοποθεσίες σε 106 χώρες, ενώ διαθέτει 13,1 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα απο τις καλύτερες εγκαταστάσεις του κόσμου, παρέχοντας κατάλληλο, άνετο, υψηλής ποιότητας και πλήρως εξοπλισμένο εργασιακό χώρο σε ανθρώπους, για να εργασθούν είτε για μερικά λεπτά ή για μερικά χρόνια. Εταιρείες, όπως η Google, ηToshiba και η GlaxoSmithKline την επιλέγουν για να εργάζονται ευέλικτα και να κάνουν τις επιχειρήσεις τους ακόμα πιο επιτυχημένες καθώς αναπτύσσονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το κλειδί για την ευέλικτη εργασία είναι η ευκολία και γι αυτό και η Regus είναι προσβάσιμη οπουδήποτε τα 2,1 εκατομμύρια μέλη μας χρειάζονται υποστήριξη – σε αστικά κέντρα, προάστια, εμπορικά κέντρα και σημεία λιανικής πώλησης, σιδηροδρομικούς σταθμούς, πρατήρια καυσίμων σε αυτοκινητόδρομους, πανεπιστήμια, ακόμα και κοινοτικά κέντρα.

Με τις επωνυμίες Regus, Regus Express, Signature Group, Open Office, Spaces και Kora μέσα στον όμιλό μας, υπάρχει πάντα ένα διαθέσιμο προϊόν για κάθε επιχειρηματική ανάγκη, από παραδοσιακά γραφεία μέχρι μοντέρνα σχεδιασμένους χώρους εργασίας όπου προάγεται η δημιουργική σκέψη και συνεργασία.

Η Regus ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 1989, έχει έδρα το Λουξεμβούργο και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1998 και το δίκτυό της περιλαμβάνει 3 σημεία. Στο Μαρούσι, στον Πύργο Αθηνών και στην Καλλιθέα, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  www.regus.gr ή www.regus.com

Στην Κύπρο η Regus λειτουργεί στη Λευκωσία (Πύργος Ιακωβίδη, 1ος και 5ος όροφος, Λεωφ. Γρίβα Διγενή 82-83), στη Λεμεσό (Victory House, Λεωφόρος Μακαρίου 205) και πολύ σύντομα και στη Λάρνακα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.regus.com.cy ή καλέστε στο τηλέφωνο: +357 22 503 000
[1] Citrix, Workplace of the Future report 2012
[2] Vodafone, ICT decision making research, January 2014
startup.gr

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.