George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

Όταν έχεις ποιότητα και ξεκάθαρους στόχους, τότε μπορείς να κάνεις θαύματα

Πώς παίρνει κάποιος την απόφαση να ξεκινήσει μία δική του εταιρεία; Πόσο σημαντικό είναι να κυνηγάει τα όνειρά του και να παίρνει ρίσκο;

Αυτά είναι κάποια από τα θέματα που συζητήσαμε με τον Τάσο Σαρτζή, ιδιοκτήτη της εταιρείας Digitall, που δραστηριοποιείται στον τομέα του digital marketing.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το πώς πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία της Digitall.

Όπως μας είπε ο κ. Σαρτζής, η απόφαση πάρθηκε το 2010 στην αρχή της οικονομικής κρίσης. «Το πιο δύσκολο είναι να αποχωρήσεις από την εταιρεία που εργάζεσαι γιατί τα όνειρά σου είναι διαφορετικά, γιατί αυτά που θέλεις να κάνεις είναι περισσότερα από έναν απλά ικανοποιημένο πελάτη» μας εξομολογήθηκε. Και συνέχισε λέγοντας «θέλεις να συνεχίσεις να μαθαίνεις, να μην σταματάς να δημιουργείς, να μην φοβάσαι να πάρεις ρίσκα και ευθύνες, να χτίσεις δικές σου σχέσεις εμπιστοσύνης».

Έτσι μετά από 8 χρόνια στη διαφήμιση, ενώ ήταν Head στο Digital Unit της Karamella, βρέθηκε στο σπίτι του να σχεδιάζει καμπάνιες για δικές του συνεργασίες. «Πολλές φορές αναρωτήθηκα αν αυτό που έκανα ήταν σωστό, στην αρχή της οικονομικής κρίσης, εγώ να κάνω τη δική μου αρχή» σχολίασε.

Την άνοιξη ωστόσο του 2010 η Digitall απέκτησε τον δικό της χώρο. Πολύ σημαντικό για την εξέλιξή της ήταν και το γεγονός ότι η ομάδα που δημιουργήθηκε στηρίχθηκε στις δικές της δυνάμεις χωρίς καμία μορφή δανεισμού και με πολλή δουλειά και σωστό οικονομικό σχεδιασμό κατάφερε να γίνει μία υγιής και αναπτυσσόμενη επιχείρηση.

«Όλα αυτά τα χρόνια δεν σταματήσαμε ποτέ να πειραματιζόμαστε, να δοκιμάζουμε μηχανισμούς, τεχνολογίες, να βελτιστοποιούμε τις υπηρεσίες μας και να εξελισσόμαστε, όπως προστάζει άλλωστε η φύση της δουλειάς» δήλωσε.

Μέσα σε όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται και λάθη όπως μας είπε, καθώς χωρίς αυτά δεν εξελίσσεσαι.

«Καταφέραμε να χτίσουμε ένα Boutique Digital Agency» επισήμανε. Η δημιουργικότητα παίζει πάντα πολύ σημαντικό ρόλο με σκοπό να δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες.

Μέσα σε 6 χρόνια η Digitall έχει χτίσει πολλά digital brands, έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας ενώ έχει φτιάξει ένα αξιόπιστο δίκτυο εξωτερικών συνεργατών. Έχει αναλάβει δουλειές για πάνω από 40 Global και National brands ενώ έχει συνεργαστεί επίσης με μεγάλες πολυεθνικές διαφημιστικές. Η Digitall κέρδισε 4 βραβεία στα Social Media Awards και 2 βραβεία στα Ermis Awards, κάτι που αποτέλεσε επιβράβευση για την ποιοτική και δημιουργική δουλειά της.

Ο κ. Σαρτζής μοιράστηκε και μία όμορφη ανάμνηση μαζί μας – «θυμάμαι να φεύγουμε από το γραφείο νωρίς τα ξημερώματα, δηλαδή λίγο πριν επιστρέψουμε ξανά. Πάντα όμως να φεύγουμε ικανοποιημένοι, οι δουλειές μας θέλουμε πρώτα να αρέσουν σε μας».

«Η ομάδα μου για μένα είναι οικογένεια. Μαζί έχουμε βιώσει πολλές καταστάσεις, μαζί έχουμε παλέψει, μαζί έχουμε δημιουργήσει και έχουμε σηκώσει βραβεία. Μπορεί το επιχειρηματικό ρίσκο να το παίρνει ένας, το αποτέλεσμα όμως το έχουν μοιραστεί όλοι» επισήμανε.

Ο κ. Σαρτζής δεν παρέλειψε να μας μιλήσει και για την καθημερινότητα της ομάδας της Digitall. «Στο γραφείο πάντα ήθελα να υπάρχει μια φιλοσοφία ομαδικότητας, θετικής και δημιουργικής διάθεσης» μας είπε.

Η ομαδικότητα είναι ο κύριος παράγοντας που οδηγεί στην επιτυχή ολοκλήρωση των projects ενώ από την άλλη μεριά όλοι είναι υπεύθυνοι για το κομμάτι τους και ξέρουν πώς να το ολοκληρώσουν και να το εξελίξουν.

«Οι ιδέες γεννιούνται από όλους τους εγκεφάλους και η ώρα του brainstorming είναι για εμάς ‘εργασία και χαρά’» τόνισε.

Κλείνοντας μας μίλησε και για το digital στην Ελλάδα. Όπως μας είπε είναι πρόκληση, καθώς ο επαγγελματίας καλείται με ελάχιστο budget να κάνει θαύματα.

«Όταν όμως σκέφτεσαι out of the box, έχεις ποιότητα και ξεκάθαρους στόχους για αποτελέσματα τότε βλέπεις τα θαύματα να γίνονται» μας είπε, ενώ κατέληξε στο ότι αν συνδυάσεις τα δημιουργικά μυαλά με τις νέες τεχνολογίες μπορείς να πετύχεις περισσότερα από όσα φαντάζεται κανείς.

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.