George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

Το Διαδίκτυο εθίζει σαν ναρκωτικό

Οσοι δυσκολεύονται να διακόψουν τις ηλεκτρονικές συνομιλίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το Twitter έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνους που δεν μπορούν να αρνηθούν ένα ακόμη ποτήρι οινοπνευματώδους ποτού, εμφανίζοντας ανάλογο εθισμό, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Ολμπανι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που εμφανίζουν «σύνδρομο ανοργάνωτης χρήσης δικτυωμένων υπηρεσιών» (disordered SNS use), όσοι δηλαδή κάνουν υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταναλώνουν αλκοόλ ως μέθοδο συμμόρφωσης στις κοινωνικές επιταγές.

Με άλλα λόγια, κάποιος που ελέγχει διαρκώς τον λογαριασμό του στο Instagram, από φόβο μήπως χάσει κάτι, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να δεχθεί να καταναλώσει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, στην προσπάθειά του να μην απογοητεύσει τον κοινωνικό του κύκλο.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η υπερβολική χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε νέους ανθρώπους μπορεί να σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο υπερβολικής κατανάλωσης οινοπνεύματος.

Η μελέτη στηρίχθηκε σε 537 φοιτητές, οι οποίοι κλήθηκαν να περιγράψουν τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υποβλήθηκαν παράλληλα σε τεστ εκτίμησης κατανάλωσης οινοπνεύματος. Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι το Διαδίκτυο είναι και αυτό ναρκωτικό.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.