George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

Θέλετε να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση? Εκματελλευθείτε τις ευκαιρίες στην αγορά άλλων χωρών της ΕΕ

Ίσως όμως δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε για να ασκήσετε ελεύθερο επάγγελμα ή να ανοίξετε επιχείρηση σε μια άλλη χώρα της ΕΕ.
Το να κάνετε το μεγάλο βήμα και να φτιάξετε τη δική σας επιχείρηση είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο εγχείρημα, πόσο μάλλον στο εξωτερικό. Στην προσπάθεια αυτή μπορούν να σας βοηθήσουν ευρωπαϊκοί οργανισμοί, όπως το δίκτυο Europe Enterprise network, οι οποίοι παρέχουν εκτεταμένη πληροφόρηση.
Η Μalin Dahl, σύμβουλος του EURES Σουηδίας στο Øresunddirekt –ένα κέντρο πληροφοριών για τη διασυνοριακή μετακίνηση μεταξύ Σουηδίας και Δανίας– γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για τους ενδιαφερόμενους να είναι καλά ενημερωμένοι εκ των προτέρων. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στο Øresund είναι να διευκολύνουμε τη διαδικασία έναρξης μιας επιχείρησης σε μια νέα χώρα».
Μπορεί το EURES να μην ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα, όμως η Malin εξηγεί ότι η υπηρεσία της παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους στους αρμόδιους για την έναρξη της διαδικασίας.
«Αν και ως σύμβουλοι δεν ειδικευόμαστε σε θέματα αυτοαπασχόλησης, παρέχουμε στους ενδιαφερόμενους βασικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες στη χώρα και τους υπευθύνους των διαφόρων αρχών στους οποίους πρέπει να απευθυνθούν».
Όπως εξηγεί η Malin, στη Σουηδία υπάρχει πλήθος οργανισμών που παρέχουν βοήθεια για την έναρξη μια επιχείρησης. Για παράδειγμα, ένας από αυτούς είναι ο οργανισμός Almi, ο οποίος παρέχει ενημέρωση σε χρηματοοικονομικά θέματα καθώς και υπηρεσίες συμβούλων σε ενδιαφερόμενους από άλλες χώρες. Ένας άλλος οργανισμός είναι το κέντρο NyföretagarCentrum, το οποίο παρέχει συνδρομή για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων μέσω εργαλείων όπως οι πληροφορίες σχετικά με την έναρξη και τη λειτουργία μιας ατομικής επιχείρησης.
Γιατί λοιπόν να μην εργαστείτε στο εξωτερικό αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ελεύθερης κυκλοφορίας υπηρεσιών εντός της ΕΕ;
Τι άλλο πρέπει να έχετε υπόψη αν είστε έτοιμοι να κάνετε το βήμα
Η βρετανική εφημερίδα The Guardian πραγματοποίησε πρόσφατα μια ζωντανή συζήτησησχετικά με τη λειτουργία ατομικών επιχειρήσεων. Όταν ζητήθηκε από τους ειδικούς να απαριθμήσουν τα βασικά βήματα για την έναρξη μιας επιχείρησης, πρώτη στη λίστα ήταν η «έρευνα αγοράς».
Σύμφωνα με τους ειδικούς «Προτού ξεκινήσετε πρέπει να κάνετε ανάλυση ανταγωνισμού. Οι επιχειρήσεις χωρίς άμεσο ανταγωνισμό είναι ελάχιστες. Γι’ αυτό πρέπει να διαπιστώσετε:
  • Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας;
  • Πού είναι;
  • Τι προσφέρουν στους πελάτες;
  • Πώς συγκρίνεται η προσφορά τους με τη δική σας από άποψη τιμών, περιεχομένου, ευκολίας, κ.λπ.;».
Για χρήσιμες συμβουλές όπως αυτές, καθώς και για τα τρία βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ελεύθεροι επαγγελματίες και να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση, παρακολουθήστε τη ζωντανή συζήτηση.
Πηγή: EURES

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.