George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

Η φιλοσοφία και οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ

Κομβικό σημείο για την οικονομία η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης τόνισε από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν η φιλοσοφία και οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020.
«Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι κομβικό σημείο γιατί θα δημιουργήσει ένα πολύ σταθερότερο μακροοικονομικό περιβάλλον ικανό να δώσει τη μεγάλη ώθηση στην οικονομία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης.
Παράλληλα επεσήμανε ότι παρά τις δυσκολίες και παρά τις δοκιμασίες του 2015 η πραγματική οικονομία κατάφερε να αντέξει.
«Η πραγματική οικονομία, το παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας παρά το πιεστικό οικονομικό περιβάλλον και τα μακροοικονομικά, δείχνει μια δυναμική, μια αντοχή και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο στο ότι υπάρχει μια προοπτική αν υπάρξουν και τα κατάλληλα μέτρα να υπάρξει ένας θετικός αντίκτυπος το δεύτερο εξάμηνο του 2016», επεσήμανε ο κ. Σταθάκης.
Αναφερόμενος στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ επεσήμανε ότι είναι προσαρμοσμένα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας καθώς αποτυπώνουν το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, που εστιάζει σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία και ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογική διάσταση του όλου σχεδιασμού.Στη φιλοσοφία και τους στόχους του νέου ΕΣΠΑ αναφέρθηκε στην ομιλία του ο υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνοντας ότι, «ο σχεδιασμός τους έγινε ώστε οι πόροι που θα διατεθούν να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία».
Θέλοντας να περιγράψει τη γενικότερη φιλοσοφία των προγραμμάτων χρησιμοποίησε τις λέξεις, εργασία, απασχόληση, αλληλεγγύη.
Όπως επίσης τόνισε για τη σύνταξή των προγραμμάτων έχει προηγηθεί και γίνεται διαβούλευση με την κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς.
Ένα ακόμα σημείο που επισημάνθηκε κατά τη εκδήλωση είναι ότι μέσω των νέων προγραμμάτων προάγεται η νεοφυής επιχειρηματικότητα μέσω μιας στρατηγικής που κινείται σε 3 άξονες.
Οι άξονες αυτοί αφορούν τη χρηματοδότηση των εγχειρημάτων, την καλλιέργεια του περιβάλλοντος και την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού για την προσαρμογή στο νέο καινοτομικό περιβάλλον.
Μια ακόμα καινοτομία των προγραμμάτων είναι ότι ενισχύονται οι διαδικασίες διαφάνειας και δημόσιου ελέγχου.

sofokleousin.gr

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.