George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

Εξι διαδρομές που συνδυάζουν περίπατο – ψώνια προτείνουν οι έμποροι της Αθήνας

Να γνωρίσουμε ή να… ξαναγνωρίσουμε την Αθήνα μέσα από έξι θεματικές διαδρομές που μπορούν να συνδυάσουν περίπατο, διασκέδαση και ψώνια καλούν τους καταναλωτές και τους επισκέπτες της πόλης οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια προσπάθεια αναζωογόνησης της πόλης της Αθήνας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει έντονη υποβάθμιση ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, ενώ ουκ ολίγες φορές οι δρόμοι της και τα καταστήματα έχουν αποτελέσει πεδίο συγκρούσεων.
Οι δράσεις «Επιχειρηματικές Διαδρομές» που διοργανώνουν τόσο η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) όσο και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) έχουν συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Από την άλλη, με αργούς ρυθμούς φαίνεται να προχωρά η άλλη δράση για την αναζωογόνηση του εμπορίου και συγκεκριμένα τα λεγόμενα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου (open malls). Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους για τη δημιουργία πέντε τέτοιων χώρων σε Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, γραφειοκρατικά προβλήματα έχουν καθυστερήσει τη διαδικασία, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δημιουργία κάποιων αναγκαίων υποδομών που είχαν σχεδιασθεί αρχικά. Σε ό,τι αφορά πάντως τις επιχειρηματικές διαδρομές, αυτές που προτείνει το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) είναι οι ακόλουθες:

1. Βόλτα για ψώνια στο Κολωνάκι. Τα καταστήματα που κυρίως χαρακτηρίζουν τη διαδρομή είναι τα καταστήματα με ρούχα, παπούτσια και δερμάτινα είδη. Ανάμεσά τους και πολλές μπουτίκ γνωστών ξένων οίκων. Επίσης, όμως, μπορεί να βρει κανείς και πολλά καταστήματα με κοσμήματα και ρολόγια, όπως και με καλλυντικά.

2. Βόλτα στις γεύσεις με αφετηρία τη στάση του Μετρό στην Ομόνοια. Από εκεί ο καταναλωτής μπορεί να προχωρήσει στην οδό Αθηνάς, να πάει προς την Κεντρική Αγορά, αλλά και στους γύρω δρόμους όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα με παραδοσιακά τρόφιμα και αυθεντικά προϊόντα για έθνικ κουζίνες.

3. Βόλτα για δώρα στην Πλάκα. Οπως επισημαίνει και η ΕΣΕΕ, δώρα φυσικά μπορεί να αγοράσει κανείς από οποιαδήποτε αγορά της Αθήνας. Αν θέλει όμως δώρα από την οπτική γωνία της λαϊκής τέχνης, μπορεί να επιλέξει αυτή τη διαδρομή, η οποία προσφέρει επίσης πολλές επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

4. Βόλτα για βιβλία και μουσική. Πρόκειται για τη διαδρομή που ξεκινά από την Πλατεία Εξαρχείων και καταλήγει στις παρυφές της Πλατείας Κολωνακίου, διαδρομή με πολλά βιβλιοπωλεία και δισκοπωλεία. Η αφετηρία μπορεί να είναι η Ομόνοια με κατεύθυνση προς την οδό Θεμιστοκλέους.

5. Βόλτα για παπούτσια και δερμάτινα στην οδό Ερμού, στη Μητροπόλεως, στην Καραγιώργη Σερβίας και το Μοναστηράκι.

6. Βόλτα στην Πατησίων για ρούχα και παπούτσια σε προσιτές τιμές.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις διαδρομές και τους χάρτες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα www.agora-athina.gr. H ΓΣΕΒΕΕ από την πλευρά της διοργανώνει τέσσερις επιχειρηματικές διαδρομές, σήμερα και αύριο, οι οποίες περιλαμβάνουν και ξενάγηση.

Οι διαδρομές και τα σημεία συνάντησης είναι τα ακόλουθα: α) Παρασκευή, 27/11 στις 12 το μεσημέρι «Το κέντρο των επαγγελματικών εξοπλισμών» με σημείο συνάντησης το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, β) Παρασκευή, 27/11 στις 6 μ.μ. «Ο κύκλος του βιβλίου» με την Εθνική Βιβλιοθήκη να είναι το σημείο συνάντησης, γ) Παρασκευή 27/11, στις 7.30 μ.μ. «Οι δρόμοι της τεχνολογίας και της καινοτομίας» με σημείο συνάντησης την Πλατεία Κάνιγγος και δ) Σάββατο 28/11, στις 5 μ.μ. «Κυψέλη τέχνης και πολιτισμού» με σημείο συνάντησης την Πλατεία Κυψέλης.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.