George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

Ενιαίος ο υπολογισμός εισφορών και φόρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ενιαίο τρόπο υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών και φόρων των ελευθερων επαγγελματιών και μηχανισμό για την είσπραξη τους σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αδικίες απο το νέο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και τον κίνδυνο απώλειας εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το νέο σύστημα προβλέπεται να ισχύσει από την 1/1/2017.

“Η κυβέρνηση εξετάζει το σύνολο της ασφαλιστικής και φορολογικής επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών. Επιδιώκουμε όχι μόνο ισονομία, αλλά, και διεύρυνση τόσο της εισφοροδοτικής βάσης για τις ασφαλιστικές εισφορές, για το ασφαλιστικό σύστημα, όσο και της φορολογικής”. δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για το σκοπό αυτό στη βάση Πλαισίου Συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας και Οικονομικών ο Γ. Κατρούγκαλος ξεκίνησε τις επαφές με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη. Το πλαίσιο συνεργασίας προβλέπει να λειτουργήσει Κεντρικό Μητρώο υπόχρεων για την καταβολή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και φόρου εισοδήματος (φυσικών και νομικών προσώπων) και έως τις 31/12/2016 να έχει πιλοτικά «στηθεί»για να λειτουργήσει η ενιαία βάση για την είσπραξη εισφορών και φόρου εισοδήματος υπό τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

ered.gr

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.