George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

Δωρεάν εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες για νέους

Πώς μπορεί ένας νέος άνεργος να μάθει να συντάσσει σωστά το βιογραφικό του; Να αποκτήσει γνώσεις κατασκευής ιστοσελίδων ή να ενισχύσει τις ψηφιακές του δεξιότητες και στη συνέχεια να τις πιστοποιήσει ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας; Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, πιστοποιήσεις, σεμινάρια, online mentoring, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας GetOnline Week 2016, η HePIS σε συνεργασία με τη Microsoft Eλλάς στοχεύουν να βοηθήσουν τους νέους να βρουν τις απαντήσεις.
«Το GetOnline Week είναι μια ετήσια εκστρατεία που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους ευρωπαίους πολίτες να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας. Από το 2010 περισσότεροι από 800.000 νέοι από όλη την Ευρώπη έχουν ενισχύσει τις δεξιότητές τους συμμετέχοντας σε σχετικά προγράμματα»αναφέρει ο κ. Νίκος Φαλδαμής, πρόεδρος της HePIS, που συνιστά το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής.
Στη διάρκεια της εκστρατείας καλούνται όλοι οι νέοι να συμμετάσχουν σε μια σειρά δράσεων για την ενίσχυση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων. Ως εθνικός εταίρος του GetOnlineWeek 2016 για την Ελλάδα, η HePIS υλοποιεί προγράμματα για ανέργους, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια εκμάθησης κατασκευής ιστοσελίδων, συνεδρίες σύνταξης βιογραφικού, συνεδρίες με μέντορες, ενώ στο πλαίσιο αυτής διαθέτει 300 πιστοποιήσεις και προγράμματα e-learning για δωρεάν εκπαίδευση, εξέταση και πιστοποίηση σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι δηλώσεις συμμετοχής
Στον τομέα της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια εκμάθησης κατασκευής ιστοσελίδων (HTML, CSS, Javascript) διάρκειας 30 ωρών σε 100 υποψηφίους. Η δράση αφορά νέους ηλικίας ως 28 ετών, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε ανέργους. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε κέντρα εκπαίδευσης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ακόλουθο link. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.
Ακόμη θα διοργανωθούν σεμινάρια σύνταξης βιογραφικού μέσω Skype μέσα από τα οποία 350 υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συντάξουν το βιογραφικό τους με την υποστήριξη εξειδικευμένων στελεχών στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού. Προτεραιότητα θα δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο ακόλουθο link.
Θα διατεθούν 300 πιστοποιήσεις του νέου ECDL και προγράμματα e-learning σε μακροχρόνια ανέργους για δωρεάν εκπαίδευση, εξέταση και πιστοποίηση σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο ακόλουθο link ως την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016. Οι πιστοποιήσεις αποτελούν ευγενική χορηγία του παγκόσμιου φορέα πιστοποίησης PEOPLECERT, ενώ τα προγράμματα εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού οργανισμού Μaster ΑΕ.
Τέλος, μέσω της πρωτοβουλίας της HePIS «Getcoding.gr», νέοι ηλικίας ως 20 ετών μπορούν να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένα στελέχη του κλάδου της πληροφορικής, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα χαρακτηριστικά των επαγγελμάτων στις τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καθώς και να απευθύνουν ερωτήσεις σχετικές με το αντικείμενο σπουδών που σκέφτονται να επιλέξουν. Οι μέντορες προέρχονται από εταιρείες όπως η Μicrosoft, το Facebook, η Νokia, η Deutsche Telecom και η Εricsson. Επίσης από κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Imperial College και το University of Houston. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και δηλώσεις συμμετοχής, στο ακόλουθο link.
Η εφετινή διοργάνωση της πανευρωπαϊκής εκστρατείας GetOnline Week 2016 υλοποιείται σε 27 χώρες της Ευρώπης και διοργανώνεται από τον πανευρωπαϊκό οργανισμό Telecentre Europe. Το GetOnline Week αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «e-skills for jobs», η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους οργανισμούς European Schoolnet και Digital Europe.

tovima.gr

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.