George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος: Σπάει όλα τα ρεκόρ και πάει για 18 εκατομμύρια επιβάτες το 2015

Ξεπέρασε το «ψυχολογικό» όριο των 14 εκατ. επιβατών στο 9μηνο του 2015 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο οποίος καταγράφει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του αναφορικά με την επιβατική κίνηση. Ακολούθησε ο Οκτώβριος με 5,7 εκατομμύρια επιβάτες και ουσιαστικά επιβεβαιώνει πως το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος διανύει την καλύτερη περίοδο στην 15χρονη (σχεδόν) ιστορία του.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του Αεροδρομίου στο ypodomes.com η φετινή χρονιά αναμένται να κλείσει με περίπου 17,5-18 εκατομμύρια επιβάτες. Αυτό σημαίνει πως το Ελ.Βενιζέλος θα σπάσει το ιστορικό ρεκόρ του 2007 με 16,5εκατομμύρια επιβάτες και το 2015 θα καταγραφεί ως η χρονιά με την μεγαλύτερη κίνηση επιβατών όλων των ετών λειτουργίας του.

Παρότι τα στελέχη του Αεροδρομίου κρατούν χαμηλούς τόνους, δεν κρύβουν την ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη και προσδοκούν ακόμα καλύτερα νούμερα το 2016.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Ελ. Βενιζέλος», στο 9μηνο εξυπηρετήθηκαν 14,1 εκατ. επιβάτες αντί 11,6 εκατ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, επιτυγχάνοντας αύξηση κατά 21%.

Στο εσωτερικό, η επιβατική κίνηση προσεγγίζει στο 9μηνο τα 5 εκατ. επιβάτες, αντί σχεδόν 4 εκατ. πέρυσι (αύξηση 24,6%).

Στο εξωτερικό, το αεροδρόμιο καταγράφει 9,1 εκατ. επιβάτες, αντί 7,6 εκατ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με άνοδο κατά 19,2%.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επόμενη χρονιά εμφανίζει ήδη αυξημένες πτήσεις καθώς οι δύο βασικοί παίκτες του Αεροδρομίου Aegean που είναι σταθερά ο leader αερομεταφορέας του Βενιζέλος και η Ryanair που μέσα σε 1,5 χρόνο κατέκτησε το 20% της κίνησης έχουν επεκτείνει τα δρομολόγια τους.

Συνέπεια αυτών είναι η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας που εδώ και 2 χρόνια εμφανίζει σταθερά όλο και μεγαλύτερη κίνηση. Σε αυτό συμβάλλει και η κίνηση της Περιφέρειας Αττικής που αυτή την εποχή προβάλλει την πρωτεύουσα ως city break προορισμό στο Travel Channel, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά διεθνή κανάλια του κόσμου με πληθώρα διαφορετικών διαφημιστικών προβολών.

Νίκος Καραγιάννης

ypodomes.com

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.