George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

Έως 100.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων

Προκηρύχτηκε 11 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα “Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές” το οποίο στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών ή στη δημιουργία νέων προϊόντων/υπηρεσιών τα οποία θα καλύπτουν
συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς από υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις.
Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης Υφιστάμενες & νέες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Ειδικότερα:
  • Υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας και τηρούν βιβλία Β΄ και Γ’ κατηγορίας, οι οποίες μέχρι 31.12.2015 έχουν κλεισμένες δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσεις ή
  • Νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας και δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων και έχουν συσταθεί μέχρι 31.12.2015.
Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης δε δύναται να είναι μικρότερος των 15.000€ και δε δύναται να υπερβαίνει τον κύκλο εργασιών του έτους 2015 ή το ποσόν των 200.000€ στην περίπτωση που ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης το έτος 2015 ήταν μεγαλύτερος των 200.000€.
Η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμών δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.
Επιλέξιμες δαπάνες:
  • Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος έως 40% του συνολικού προϋπολογισμού.
  • Μηχανήματα – Εξοπλισμός έως 90% του συνολικού προϋπολογισμού.
  • Προμήθεια μεταφορικού μέσου επαγγελματικής χρήσης.
  • Άϋλες Δαπάνες (Πιστοποίηση Συστημάτων, Σχεδιασμός και Τυποποίηση, Προβολή – Προώθηση, ∆ικαιώματα Τεχνογνωσίας, Τεχνική και Συμβουλευτική Υποστήριξη/Καθοδήγηση επιχειρήσεων) έως 100% του π/υ και μέχρι 100.000€.
  • Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (υφιστάμενο ή/και νέο προσωπικό) έως 40% και μέχρι 24.000€ ως ακολούθως: 12.000,00€ ανά ΕΜΕ (υφιστάμενη ή/και νέα) και μέχρι δύο ΕΜΕ.
Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες ΜΟΝΟ εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 11.2.2016 ημερομηνία δημοσιοποίησης της πρόσκλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επικοινωνήστε με την HFT Consulting στο 2106565400.

epixeiro.gr

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.