Ποιοι είναι οι σημαντικοί κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις

Ως καλή την οικονομική τους κατάσταση εκτιμούν σε έρευνα του ΕΒΕ Στουτγκάρδης οι επιχειρήσεις σε ποσοστό 53% (αύξηση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη έρευνα του φθινοπώρου) παρά την ενδυνάμωση των κινδύνων στην παγκόσμια οικονομία.

Ως σημαντικοί κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις αναφέρονται : τυχόν επανεισαγωγή συνοριακών ελέγχων στην Ευρώπη, πτώση τιμών των μετοχών, επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα, επιπτώσεις της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Παρά τους κινδύνους, οι επιχειρήσεις είναι αισιόδοξες για το επόμενο 12μηνο, σε ποσοστό περίπου 33% των ερωτώμενων (ελαφρά αύξηση 2% έναντι φθινοπώρου). Τομείς ιδιαίτερα αισιόδοξοι είναι η βιομηχανία και οι υπηρεσίες. Η οικονομική βελτίωση στην ευρωζώνη και στις ΗΠΑ υποστηρίζουν τις πωλήσεις.Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου τα αποτελέσματα της έρευνας εξαιτίας του υψηλού οικονομικού ρίσκου σε παγκόσμιο επίπεδο, πρέπει να ερμηνευθούν με σύνεση και να μη θεωρηθεί ότι «απλά συνεχίζεται μια καλή οικονομική κατάσταση». Είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός φιλικού πλαισίου επενδύσεων και καινοτομίας.

ered.gr

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.