Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Επένδυση στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία

Ο ρόλος που μπορεί να παίξει η τόνωση της επιχειρηματικότητας για το μέλλον της οικονομίας και της αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, θα συζητηθεί με ιδιαίτερη έμφαση στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Σε ένα διπλό πάνελ με την συμμετοχή καταξιωμένων επιχειρηματιών, επενδυτών και θεσμικών φορέων θα κατατεθούν προτάσεις και θέσεις σχετικά με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την περεταίρω ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.

Θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Παναγής Βουρλούμης Πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και η Sheri L. Orlowitz, Ιδρυτικός Εταίρος της Artemis Holding Group από τις ΗΠΑ, ενώ θα γίνουν ειδικές παρεμβάσεις από την κα Έφη Κυρτάτα, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Reload Greece και τον κ. Ιωάννη Τσακίρη, Υπεύθυνο στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για την Νοτιοανατολικής Ευρώπη.

Οι θεσμικοί φορείς θα εκπροσωπηθούν από καταξιωμένους επιχειρηματίες όπως οι κ.κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Τιμητικός Πρόεδρος του ΣΕΒ, Νίκος Ευθυμιάδης, Τιμητικός Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Βασίλης Αποστολόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών, Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Φαρμακοβιομηχανιών και Λίτσα Παναγιωτοπούλου Πρόεδρος Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Έλληνο – Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο.

Η επιχειρηματικότητα έντασης γνώσης και η μετατροπή της σε καινοτομία και σε οικονομική δραστηριότητα θα συζητηθούν από τους κ.κ. Αρίστο Δοξιάδη, Εταίρο του Openfund, Αλέξανδρο Ελευθεριάδης Συνιδρυτή και Επικεφαλή Επιστήμονα της Vidyo και Μάρκο Βερέμη, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Upstream

Τις συζητήσεις θα συντονίσουν η κα Ελευθερία Μαμιδάκη, Πρώην Αντιπρόεδρος της Mamidoil-Jetoil και ο κ. Λουκάς Πηλίτσης, Εταίρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Anchorstone Partners.

Το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών αποτελεί ένα πεδίο διαλόγου μεταξύ καταξιωμένων προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, την διαμόρφωση προτάσεων και ανάπτυξη θέσεων σχετικών με τους μακροπρόθεσμους στόχους τους οποίους πρέπει να θέσει η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο, θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Στη εκδήλωση θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 140 ομιλητές κύρους και επιρροής οι οποίοι θα συζητήσουν 20 θέματα καίριας σημασίας για την μακροπρόθεσμη στρατηγική της χώρας.

enikonomia.gr

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.