George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

Ετήσια Επιχειρηματική Μελέτη: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ»

Η πρωτοπόρα ετήσια Μελέτη της ICAP Group, «Η Ελλάδα σε Αριθμούς» αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία του Ομίλου, η οποία παρουσιάζει στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, τα συγκεντρωτικά οικονομικά αποτελέσματα του Ελληνικού Εταιρικού Τομέα για τους 12 κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, με βάση τους ισολογισμούς και τα αποτελέσματα χρήσης 22.993 επιχειρήσεων για τη διετία 2013-2014, μέσα από συγκεντρωτικούς πίνακες και διαγράμματα.
Η Μελέτη περιέχει επιπλέον, πίνακες με τις 300 κορυφαίες επιχειρήσεις βάσει πωλήσεων, καθώς και τις 20 κορυφαίες επιχειρήσεις ανά κλάδο βάσει κερδοφορίας και συνολικών κεφαλαίων, καθώς και χρήσιμα οικονομικά και δημογραφικά στοιχεία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δήλωση του Νικήτα Κωνσταντέλλου, Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ICAP:
«Σχετικά με το επιχειρηματικό – οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε τη συγκεκριμένη περίοδο, το 2014 σημειώθηκαν, για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης, θετικές επιδόσεις στην Ελληνική οικονομία, με τις ενδείξεις ασθενούς ανάκαμψης να διατηρούνται και στο Α΄ εξάμηνο του 2015. Στη συνέχεια όμως οι όποιες θετικές εξελίξεις ανατράπηκαν, με συνέπεια η χώρα να βρεθεί και πάλι σε περιβάλλον ύφεσης και το ΑΕΠ να υποχωρεί οριακά και πάλι.
 
Οι συνθήκες που επικράτησαν στην αγορά το 2014 όπως ήταν φυσικό επηρέασαν άμεσα τη συνολική δραστηριότητα και τα αποτελέσματα των ελληνικών επιχειρήσεων. Στο επίπεδο του κύκλου εργασιών, η συνεχής πτωτική πορεία που διέγραψε την προηγούμενη πενταετία ανακόπηκε, και το 2014 οι συνολικές πωλήσεις κατέγραψαν μικρή αύξηση, γεγονός οπωσδήποτε θετικό. Εν τούτοις, το συνολικό καθαρό αποτέλεσμα παρέμεινε για πέμπτο συνεχές έτος ζημιογόνο, γεγονός που χαρακτήρισε την πλειοψηφία των κλάδων του εταιρικού τομέα.
 
Θετικό στοιχείο ήταν βέβαια το γεγονός ότι στο μη χρηματοπιστωτικό τομέα οι ζημίες περιορίστηκαν για άλλη μια χρονιά σημαντικά. Ειδικότερα, οι ζημίες συρρικνώθηκαν κατά 42,1%, κυμαινόμενες δηλαδή σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με τα πρώτα έτη της κρίσης (το 2011 και το 2010 είχαν καταγραφεί ζημίες ύψους €6,7 δισ. και €3,1 δισ. αντίστοιχα). Όσον αφορά στον χρηματοπιστωτικό τομέα, εντυπωσιακή ήταν η ανατροπή που παρουσίασε ο κλάδος των τραπεζών, ο οποίος είχε σημειώσει επάνοδο στην κερδοφορία το 2013, όμως η θετική αυτή εξέλιξη «ακυρώθηκε» το τελευταίο έτος. Είναι εμφανές ότι απαιτείται ακόμη πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλες τις πλευρές (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) για την επάνοδο σε συνθήκες επαρκούς και διατηρήσιμης κερδοφορίας.
 
 
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι στις παρούσες συνθήκες όπου η οικονομία δοκιμάζεται για άλλη μια φορά από την επιβολή των capital controls και την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας, είναι θέμα ύψιστης προτεραιότητας η αποκατάσταση ομαλών συνθηκών λειτουργίας στην «πραγματική» οικονομία, η προσέλκυση επενδύσεων και η επαναφορά της ρευστότητας στην αγορά, ώστε να επιστρέψουμε σε σταθερή και υγιή ανάπτυξη. Σε αυτήν την προοπτική, οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να εντείνουν τις προσπάθειές τους, επενδύοντας στο μέλλον με τόλμη και αποφασιστικότητα.»
Εδώ μπορείτε να δείτε την ηλεκτρονική μορφή της έντυπης έκδοσης.
epixeiro.gr

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.