George Tampakas

George Tampakas

Δωρεάν Πόροι

Αυξήθηκαν κατά 72% οι αναζητήσεις μέσω Google από κινητά για «ταξίδι στην Ελλάδα»

Αύξηση κατά 19% παρουσίασαν οι διαδικτυακές αναζητήσεις μέσω Google, με τον όρο «ταξίδι στην Ελλάδα», κατά τη περυσινή χρονιά, ενώ η αντίστοιχη αύξηση φθάνει στο 72% για αναζητήσεις από κινητές συσκευές.
Αυτό αναφέρθηκε χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Google για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online», η οποία έχει στόχο την ενίσχυση δωρεάν των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών στον χώρο του τουρισμού. Την προηγούμενη διετία, οπότε έτρεξε επίσης το πρόγραμμα, πάνω από 10.000 μικρομεσαίοι επαγγελματίες εκπαιδεύτηκαν με ειδικά σεμινάρια αλλά και διαδικτυακά. Η Google εκτιμά για φέτος με τη βοήθεια ομάδας 20 ειδικών συμβούλων, που θα ταξιδέψουν σε 30 περιοχές ανά την Ελλάδα, ότι μπορεί έως και να τριπλασιασθεί ο αριθμός των ωφελούμενων επαγγελματιών στον χώρο του τουρισμού. Αλλωστε, βάσει στοιχείων της, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου στον μέγιστο βαθμό, καθώς μόνο το 8% των καταλυμάτων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δέχονται κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας τους.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Google ενεργοποίησε και μία δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες διαδικτυακές αναζητήσεις για ταξίδια στην Ελλάδα, κατά το 2015, πραγματοποιήθηκαν από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Μεταξύ των 20 δημοφιλέστερων προορισμών, σε επίπεδο αναζητήσεων, περιλαμβάνονται η Αθήνα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλονίκη, η Λευκάδα και η Σαντορίνη. Μιλώντας στην εκδήλωση ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει ο Οργανισμός στην πρωτοβουλία της Google αλλά και στη σημασία που δίνει ο ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της χώρας μέσω διαδικτύου. Τη στήριξη του ΣΕΤΕ εξέφρασε και ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Γιώργος Αμβράζης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η εν λόγω πρωτοβουλία βοηθάει στη μεταλαμπάδευση πολύτιμης γνώσης στους τουριστικούς επιχειρηματίες.
Εν τω μεταξύ εντείνεται η ανησυχία των ξενοδόχων σε προορισμούς όπως η Λέσβος που δέχονται υψηλές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, λόγω της μεγάλης πτώσης που εμφανίζουν οι κρατήσεις. Το θέμα των επιπτώσεων στον τουρισμό από το εν λόγω ζήτημα προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Η υπεύθυνη του τομέα τουρισμού της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων παρέμβασης και δυναμικής θετικής διάδοσης του τουριστικού μας προϊόντος στις αγορές του εξωτερικού για τη θωράκιση του τομέα. Μεταξύ των μέχρι στιγμής επιπτώσεων αναφέρει τη «βουτιά» των κρατήσεων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και τις συνεχείς ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία και στις πτήσεις.

kathimerini.gr

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.