Ίντερνετ 40 φορές γρηγορότερο δοκιμάζει η Google

Δοκιμαστικές πτήσεις drones που μεταδίδουν εξαιρετικά γρήγορο ασύρματο internet γενιάς 5G, το οποίο είναι 40 φορές γρηγορότερο από το παρόν πρωτόκολλο του 4G πραγματοποιεί η Google, σε ένα πρότζεκτ που γίνεται με άκρα μυστικότητα στην περιοχή του Νιού Μέξικο, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο Guardian.
Πρόκειται για το πρότζεκτ SkyBender, το οποίο αποτελείται από ένα στόλο drones που κινούνται με ηλιακή ενέργεια, και μεταφέρουν διάφορα είδη πομποδεκτών που μεταδίδουν internet ταχύτητας 5G στην ραδιοσυχνότητα των 28GHz, επιτυγχάνοντας ασύλληπτες ταχύτητες.
Φυσικά το συγκεκριμένο πρότζεκτ βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμα στάδια, και η πρόκλησή του είναι το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτή η ραδιοσυχνότητα περιορισμένου εύρους για την μετάδοση του γρήγορου internet από αέρος με κεραίες υψηλής τεχνολογίας, ώστε να ενταχθεί στην πρωτοβουλία της Google ‘Project Loon’ για παροχή ασύρματης πρόσβασης σε απομακρυσμένες περιοχές της Γης με αδυναμία παροχής επίγειου internet.

sofokleousin.gr

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.